İrlanda

İrlanda vize başvurularınızla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz


Kimler vize almalı?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eğitim amacı ile kısa ya da uzun süreli olarak İrlanda'da bulunacaklarsa vize almak zorundadırlar.

Nereden başvuruda bulunmalıyım?

Başvurularınızı Ankara, İstanbul, İzmir ya da Gaziantep’te bulunan Vize Başvuru Merkezleri üzerinden önceden randevu almaksınız yapabilirsiniz.

Başvuruya kendim mi gitmeliyim?

Evet, başvuruya bizzat gitmeniz gerekmektedir çünkü başvurunuz sırasında parmak iziniz alınır ve dijital fotoğrafınız çekilir.

Başvuru sırasında herhangi bir mülakata tabi tutulur muyum?

Hayır. Eğer bir mülakata girmeniz gerekirse daha sonra elçilik/konsolosluk tarafından size mülakat davetiyesi gönderilecektir yada telefonla aranırsınız.

Vizem ne kadar sürede sonuçlanır?

Kısa dönem vizeler ortalama 10 iş günü, uzun dönem vizeler ise ortalama 20 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süreç elçiliğin yoğunluğuna ve sizin durumunuza (daha önceden vize almış olup olmamanız gibi) bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

İrlanda vizesi ile diğer Avrupa ülkelerini  ya da İngiltere’yi ziyaret edebilir miyim?

İrlanda Schengen bölgesine dahil değildir. Bu nedenle Schnegen bölgesine dahil ya da Schengen vizesi ile seyahati kabul eden ülkeler için, İrlanda vizesine ek olarak Schengen vizesi de almanız gerekmektedir. İngiltere’ye seyahat planlayanların Birleşik Krallıklar vizesine başvurmaları gerekmektedir. Gitmek istediğiniz ülkeye uygun vizeye, İrlanda vizeniz onaylandıktan sonra Türkiye’den başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.

İrlanda’ya eğitim amacı ile giden kişiler aşağıdaki vize türlerinden kendilerine uygun olanına başvuruda bulunmak zorundadır.

 

Student Visa
(Öğrenci Vizesi)

Kimler başvurabilir?

Eğitim amacı ile İrlanda'da bulunacak herkes

Vize ücreti ne kadar?

Tek girişlik vizeler için 200 TL, çok girişli vizeler için 320 TL

İrlanda VAC Servis bedeli ne kadar?

75 TL

Vizem ne kadar geçerli?

Vizeniz eğitim sürenizin tamamını kapsayacak şekilde basılır. 

Vizemi İrlanda'dayken uzatabilir miyim?

Hayır

İrlanda'da çalışabilir miyim?

Program süreniz 25 hafta ve üzerinde ise, eğitiminiz sırasında haftada 20 saat parttime çalışma izniniz mevcuttur

Eğitimin sonrasında İrlanda'da kalıp çalışabilir miyim?

Program süreniz 25 hafta ve üzerinde ise, eğitiminiz bittikten sonra 2 ay daha İrlanda’da kalabilirsiniz. Bu sürede isterseniz çalışabilirsiniz.

İrlanda vizesi ile Avrupa ülkelerini ve / veya İngiltere’yi gezebilir miyim? 

Hayır. İrlanda Schengen bölgesine dahil olmadığı için, Schengen bölgesindeki ülkeleri gezmek isterseniz Schengen vizesine, İngiltere’yi ziyaret etmek isterseniz Birleşik Krallıklar vizesine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Vize başvurularınızı İrlanda vizeniz çıktıktan sonra, Türkiye’den yapmanızı tavsiye ederiz.  

 

İrlanda vizesi için gerekli belgeler;

1- Vize başvuru formu

2- Program sürenizin tamamını kapsayan pasaport ve fotokopisi

3- Varsa eski pasaportunuz ve fotokopisi

4- Varsa daha önceki vizelerinizin olduğu sayfaların fotokopisi

5- İrlanda’daki okuldan gelen kabul belgesi – belge eğitimin süresini ve içeriğini göstermelidir.

6- MEI kapsamında gidecekseniz, İrlanda’daki okul tarafından gönderilecek olan MEI Letter

7- İrlanda’daki eğitim kurumuna ödeme yaptığınıza dair belge

8- Başvuru sahibi tarafından yazılmış ve imzalanmış, İrlanda’ya gidiş amacınızı, ne kadar kalacağınızı ve masrafları nasıl karşılayacağınızı anlatan niyet mektubu

9- 2 adet 3,5x4,5cm ölçülerinden biyometrik fotoğraf

10- Vize ücreti ve VFS servis bedeli

11- Gidiş dönüş uaçak bileti rezervasyonu

12- 30.000 Euro kapsamlı ve eğitim sürenizi kapsayan Schengen sigortası

13- Eğer okuldan talep etmediyseniz konaklama rezervasyonu

14- Vukuatlı nüfus kayıt örneği

15- Adli sicil kaydı (adli sicil kaydı yoktur, adli arşiv kaydı yoktur şeklinde yazılmalıdır)

16- Öğrenci iseniz okuduğunuz okuldan alacağınız öğrenci belgesi ve kapalı zarfta transcript

17- Mezun iseniz en son mezun olduğunuz okuldan aldığınız diploma ve kapalı zarfta transcript / diploma supplement

18- Çalışan iseniz çalıştığınız işyerinden alacağınız izin belgesi, sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesi

19- Varsa evlenme cüzdanı fotokopisi

20- Erkekler için askerlik tecil / terhis belgesi

21- 18 yaşından küçükler için anne ve baba tarafından ortak olarak verilmiş muvaffakatname

22 - Daha önce katıldığınız İngilizce / Fransızca kurslarından alınan sertifikalar

23- Masraflarınızı kendiniz karşılayacaksanız;

    - Size ait son 6 aylık banka hesap dökümleri

    - Çalışan iseniz son 6 aylık maaş bordronuz

   - Kendinize ait şirketiniz varsa, şirketin vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri / imza beyannamesi, ticaret odası kaydı, açılış belgesi

24- Masraflarınızı aileniz karşılayacaksa;

    - Ailenize ait son 6 aylık banka hesap dökümleri

    - Ailenizden masrafları karşılayacak kişi tarafından yazılmış ve imzalanmış sponsorluk dilekçesi

    - Ailenizde çalışan kişilerin son 6 aylık maaş bordronuz

   - Ailenizin kendi şirketi varsa, şirketin vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri / imza beyannamesi, ticaret odası kaydı, açılış belgesi

25- Masraflarınız çalıştığınız kurum tarafından karşılanıyorsa;

    - Devlet kurumu ise kurumdan sponsorluk yazısı

   - Özel bir firma ise, firmanın vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri / imza beyannamesi, ticaret odası kaydı, açılış belgesi, firmaya ait banka hesap dökümleri ve masraflarınızı karşılayacaklarına dair sponsorluk yazısı

26- Varsa gayrimenkul tapuları / araba ruhsatlarının fotokopisi

 

* Türkçe belgelerinizin yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevirilmesi gerekmektedir.

 

KONSOLOSLUK VE VİZE BAŞVURU MERKEZLERİNİN ADRESLERİ 

İrlanda Cumhuriyeti Büyükelçiliği - Ankara

Ugur Mumcu Caddesi MNG Binası No:88 B Blok Kat3

Gaziosmanpaşa Çankaya Ankara

tel: 0312 446 6172/73/74

fax: 0312 446 8061

ankaraembassy@dfa.ie  

İrlanda Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu - İstanbul

Ali Rıza Gürcan Caddesi Merter İş Merkezi No:2/13

Merter İstanbul

tel: 0212 482 1862

fax: 0212 482 0943

info@irlconsulist.com

Ankara Vize Başvuru Merkezi

Atatürk Bulvarı No:154 Kavaklıdere Çankaya Ankara

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Cumhuriyet Caddesi Kök Apartmanı No:193 Şişli İstanbul 

İzmir Vize Başvuru Merkezi

Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. Reyent İş Hanı No:1/C Pasaport İzmir 

Gaziantep Vize Başvuru Merkezi

İncirlipınar Mah. 7 No'lu Sok. Kaplama İşMrk. Altı No:2 Şehitkamil Gaziantep

Çağrı Merkezi: +90 212 373 5802

info.irelandtr@vfshelpline.com 

Bilgi İstek Formu
www.egitimal.com dan ulaşıp kayıt işlemlerini tamamlayan her 10. Öğrencimize egitimAL’ dan Yurtdışı Gidiş Dönüş bileti hediye!