Almanya

Almanya vize başvurularınızla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz


Kimler vize almalı?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eğitim amacı ile kısa ya da uzun süreli olarak Almanya'da bulunacaklarsa vize almak zorundadırlar. Ancak yeşil pasaport ve kırmızı pasaport (diplomatik pasaport) sahipleri kısa süreleri kalışlarında (90 güne kadar) vize alma zorunluluğuna sahip değildirler. Bu kişilerin kalışı 90 günü geçecekse onların da vize alması gerekir.

Nereden başvuruda bulunmalıyım?

Başvurularınızı Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep ve Trabzon'da bulunan Vize Başvuru Merkezleri üzerinden önceden randevu almaksızın yapabilirsiniz.

Başvuruya kendim mi gitmeliyim?

Evet, başvuruya bizzat gitmeniz gerekmektedir çünkü başvurunuz sırasında parmak iziniz alınır.

Başvuru sırasında herhangi bir mülakata tabi tutulur muyum?

Hayır. Eğer bir mülakata girmeniz gerekirse daha sonra elçilik/konsolosluk tarafından size mülakat davetiyesi gönderilecektir yada telefonla aranırsınız.

Vizem ne kadar sürede sonuçlanır?

Vizeniz ortalama 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süreç elçiliğin yoğunluğuna ve sizin durumunuza (daha önceden vize almış olup olmamanız gibi) bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Almanya vizesi ile diğer Avrupa ülkelerini ziyaret edebilir miyim?

Almanya bir Schengen ülkesidir. Almanya vizesi ile Schengen bölgesine dahil olan ülkeleri ziyaret edebilirsiniz. 

Vize Türleri C Tipi Vize D Tipi Vize
Kimler başvurabilir?

 

   Almanya'da 90 günden kısa süre kalacak 

   olan öğrenciler bu vizeye başvurmak zorundadırlar.

 

Almanya'da 90 günden uzun süre kalacak öğrenciler bu vizeye

başvurmak zorundadırlar.

 

Vize ücreti ne kadar?  

 

    80 Euro(TL karşılığı da olabilir) 80 Euro

 

Vizem ne kadar geçerli?

 

    Vizeniz eğitim alacağınız süre kadar geçerlidir Vizeniz genelde eğitim alacağınız süre kadar geçerli olmaktadır.

 

Vize süresince Almanya'ya istediğim kadar giriş çıkış yapabilir miyim?

 

    Eğer çoklu giriş vizesi başvurusu yaparsanız birden fazla

    kez Almanya'ya girebilirsiniz ancak son kararın her zaman

    vize görevlilerinde olduğunu hatırlatalım.

Çoklu giriş vizesi yapmanız durumunda birden fazla kez giriş çıkış

yapabilirsiniz ancak son kararın her zaman vize görevlilerinde olduğunu

da hatırlatalım.

 

Vizemi Almanya'dayken uzatabilir miyim?

 

    Hayır Evet, uzatabilirsiniz.

 

Almanya'da çalışabilir miyim?

 

    Hayır

Dil eğitimine gittiğiniz taktirde çalışma izni verilmez ancak yüksek lisans

amacıyla gidiyorsanız Almanya size çalışma izni vermektedir. 

 

Eğitimin sonrasında Almanya'da kalıp çalışabilir miyim?

 

   Hayır

Lisans ya da Yüksek Lisans için gittiğiniz taktirde eğitiminiz

tamamlandığında Almanya size 6 aylık çalışma süresi verir. Bu süre

içerisinde iş bulursanız ve çalışırsanız vizenizi uzatabilirsiniz ve çalışmaya

devam edersiniz. 

 

Almanya vizesi ile Avrupa ülkelerini

gezebilir miyim?

 

Almanya bir Schengen ülkesi olduğu için Almanya vizesi ile diğer Schengen ülkelerini ziyaret edebilirsiniz

Almanya bir Schengen ülkesi olduğu için Almanya vizesi ile diğer Schengen ülkelerini ziyaret edebilirsiniz

3 Aydan Kısa Eğitimler İçin

  • En az 12 ay  geçerli olacak pasaport ve var ise eski pasaportlarınız,
  • Vize başvuru formu ve beyanname,
  • Son 6 ay içerisinde çektirilmiş, biometrik ve arka planı beyaz olan 3 adet vesikalık  fotoğraf,
  • Vize ücreti,
  • Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış haftada en az 20 ders saatlik kabul belgesi aslı ve fotokopisi ,
  • Tüm ebeveynlerin, bütün kardeşlerin var ise çocukların belirtilmiş olduğu vukatlı nüfus kayıt örneği aslı ve fotokopisi,
  • Bütün Schengen ülkelerini kapsayan sağlık sigortası aslı ve fotokopisi (asgari teminat limiti €30.000 olmalıdır),
  • Dil öğrenimi Türkiye’de başlamış olduğunuz eğitimi ilerletmek için gerektiğinde, daha önce veya halen devam etmekte olduğunuz okulunuzdan veya Almanca kursundan alınmış Almanca seviyenizi belirten yazı aslı ve fotokopisi,
  • Çalışıyorsanız ve dil öğrenimi mesleki nedenlerden dolayı gerekiyorsa, aşağıdaki belgelerin tercüme edilmiş olarak aslı ve fotokopileri istenmektedir:
    • Almanca bilgisinin mesleki gelişiminiz için gerekli olduğuna dair işveren yazısı,
    • Hangi tarihten itibaren, hangi görevle şirkette çalıştığınızı ve aylık ne kadar maaş  aldığınızı içeren işveren belgesi.
  • Halen öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve not çizelgesi, mezun oldu iseniz mezuniyet belgenizin aslı ve fotokopisi,
  • Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler ve fotokopileri.
  • Erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge,
  • Reşit olmayan öğrenciler için;
    • Ebevenleri yada  velayet sahibi ebeveyn tarafından noter huzurunda verilmiş bir muvafakatname aslı ve fotokopisi,
    • Ebeveynler tarafından seyahat, konaklama ve eğitim masraflarının karşılandığına dair bir yazı.

3 Aydan Uzun Eğitimler İçin

  • En az 12 ay  geçerli olacak pasaport  ve var ise eski pasaportlarınız ,
  • Vize başvuru formu ve beyanname ( aslı ve 2 fotokopisi),
  • Son 6 ay içerisinde çektirilmiş, biometrik ve arka planı beyaz olan 3 adet vesikalık  fotoğraf,
  • Vize ücreti,
  • Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış haftada en az 18 ders saatlik kabul belgesi (aslı ve 2 fotokopisi),
  • Türkiye’deki son diplomanız ve tercümesi (aslı ve 2 fotokopisi),
  • Okul /üniversite eğitiminden sonra çalıştığınıza dair belgeler ve lüzum görüldüğü takdirde, mesleki gelişim bakımından Almanca dil kursunun gerekli olduğunu ifade eden işveren yazısı (aslı ve 2 fotokopisi),
  • Halen öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  • Dil öğrenimi Türkiye’de başlamış olduğunuz eğitimi ilerletmek için gerektiğinde, daha önce veya halen devam etmekte olduğunuz okulunuzdan veya
  • Almanca kursundan alınmış Almanca seviyenizi belirten bir yazı,
  • Ebeveynler tarafından verilmiş, geçim masraflarını karşılamak üzere aylık en az €643 değerinde eğitim süresini kapsayan taahhütname (aslı ve 2 fotokopisi) veya Almanya’da bloke edilmiş bir banka hesabı,
  • Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler ve fotokopileri,
  • Erkek adayların askerlik durumunu gösteren belge.

KONSOLOSLUK VE VİZE BAŞVURU MERKEZLERİNİN ADRESLERİ

Almanya Büyükelçiliği - Ankara

Atatürk Bulvarı No:114 Çankaya Ankara

tel: 0312 455 5100

email yolu ile iletişim kurmak isteyenler https://tuerkei.diplo.de/Vertretung/tuerkei/tr/Kontakt.html?verteiler=4371358 adresinden mail gönderebilirler.

Almanya Başkonsolosluğu - İstanbul

İnönü Cad No:10 Gümüşsuyu İstanbul

tel: 0212 334 6100

Almanya Başkonsolosluğu  - İzmir

Havuzbaşı Sok. No:11 Balçova İzmir

tel: 0232 488 8888

fax: 0232 463 9553

Almanya Konsolosluğu  - Antalya

Çağlayan Mah. Barınaklar Bulvarı No:54 Antalya

tel: 0242 314 1101

fax: 0242 321 6914

info@antalya.diplo.de

 

İstanbul Vize Başvuru Merkezi (Avrupa Yakası)

İnönü Mah. Cumhuriyet Cad. No:123 Giriş Kat Harbiye Şişli İstanbul

İstanbul Vize Başvuru Merkezi (Anadolu Yakası)

Caferağa Mah. Arayıcıbaşı Sok. Cazım Bey Apt. No:11 Giriş Kat Bahariye Kadıköy İstanbul

Ankara Vize Başvuru Merkezi

Remzi Oğuz Arık Mah. Atatürk Bulvarı No:231/A Çankaya Ankara

İzmir Vize Başvuru Merkezi

Akdeniz Mahallesi Gaziosmanpaşa Bulvarı No:10/A Pasaport Konak İzmir

Bursa Vize Başvuru Merkezi

Muradiye Mah. Çekirge Cad. No:31/A Sevilen Apt. Osmangazi Bursa

Gaziantep Vize Başvuru Merkezi

İncilipınar Mah. Muammer Aksoy Bulvarı 1 Nolu Sok. Emir İş Merkezi No:8 Dükkan No:27 Şehitkamil Gaziantep

Antalya Vize Başvuru Merkezi

Çağlayan Mah. 2053. Sok. No:28 Ateşoğulları Apt. D:1 Lara Antalya

Trabzon Vize Başvuru Merkezi

Gülbahar Hatun Mah. İnönü Cad. Trabzon Valiliği karşısı No:91 Kat:1 Ortahisar Merkez Trabzon

Çağrı Merkezi Tel: 0850 460 8493

Bilgi İstek Formu
www.egitimal.com dan ulaşıp kayıt işlemlerini tamamlayan her 10. Öğrencimize egitimAL’ dan Yurtdışı Gidiş Dönüş bileti hediye!