Yeni Zelanda

Yeni Zelanda vize başvurularınızla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz


Kimler vize almalı?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eğitim amacı ile kısa ya da uzun süreli olarak Yeni Zelanda’da bulunacaklarsa, hangi tür pasaporta sahip olurlarsa olsunlar, durumlarına uygun olan vize türüne başvurmak zorundadırlar. 

Nereden ve nasıl başvuruda bulunmalıyım?

Vize başvuruları VFS Dubai – Yeni Zelanda Vize Başvuru merkezi aracılığı ile yapılmaktadır. Başvurular online olarak yapılır, evraklar tarayarak sisteme yüklenir. Online başvurunun gönderilmesinin akabinde paspaortlar kargo yolu ile Dubai VFS’ye gönderilir.

Başvuru sırasında herhangi bir mülakata tabi tutulur muyum?

Hayır. Elçilik ek bir belge isterse ya da herhangi bir sorusu olursa, online olarak talepte bulunmaktadır.

Vizem ne kadar sürede sonuçlanır?

Vizeniz ortalama 25 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süreç elçiliğin yoğunluğuna ve sizin durumunuza (daha önceden vize almış olup olmamanız gibi) bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Sağlık kontrolü / Doktor muayenesi nedir? Gerekli sağlık raporunu nereden ve ne zaman almalıyım?

Yeni Zelanda, diğer bazı ülkelerin de uyguladığı gibi, kendi ülkesine gelecek olan ziyaretçilerden bir sağlık raporu istemektedir. Bu raporun sunulması zorunludur. Doktor muayenesi sırasında kan testi yapılır ve göğüs filmi çekilir.

Bu sağlık raporu sadece elçiliğin anlaşmalı olduğu panel doktorları tarafından verilebilir. Panel doktorları hakkında detaylı bilgiye http://www.immigration.govt.nz/migrant/general/generalinformation/contactus/LinkAdministration/ToolboxLinks/paneldoctors.htm?level=1  adresinden ulaşabilirsiniz.

Sağlık raporunuzu vize başvurusu sırasında diğer gerekli evraklarla birlikte sunmanız gerekmektedir.

Yeni Zelanda vizesi ile Avustralya’ya seyahat edebilir miyim?

Hayır. Avustralya ve Yeni Zelanda iki ayrı ülke olup birbirlerinden bağımsız olarak vize uygulaması yapmaktadırlar. Eğer Yeni Zelanda’da bulunduğunuz süre içerisinde Avustralya’yı ziyaret etmek istiyorsanız, Yeni Zelanda vizeniz onaylandıktan sonra Avustralya vizesine de başvuruda bulunmanız gerekir. Eğer isterseniz Avustralya vizesine Yeni Zelanda’dayken de başvuruda bulunabilirsiniz.

Yeni Zelanda'ya eğitim amacı ile giden kişiler aşağıdaki vize türlerinden kendilerine uygun olanına başvuruda bulunmak zorundadır.

 

Limited Student Visa
(Sınırlı Öğrenci Vizesi)

Student Visa
(Öğrenci Vizesi)

Kimler başvurabilir?

Yeni Zelanda’da eğitim amacı ile bulunacak herkes.

Yeni Zelanda’da eğitim amacı ile bulunacak herkes.

Vize ücreti ne kadar?

773 AED (Şubat 2016 itibari ile yaklaşık 650 TL)

773 AED (Şubat 2016 itibari ile yaklaşık 650 TL)

Yeni Zelanda Dubai VAC Servis bedeli ne kadar?

85 AED

 

85 AED

 

Yeni Zelanda Dubai VAC pasaport iade kargo bedeli ne kadar?

100 AED

 

100 AED

 

Doktor muayanesi gerekli mi?

Evet

Evet

Vizem ne kadar geçerli?

Vizeniz eğitim sürenizin tamamını kapsayacak şekilde basılır. 

Vizeniz eğitim sürenizin tamamını kapsayacak şekilde basılır.

Vize süresince Yeni Zelanda'ya istediğim kadar giriş çıkış yapabilir miyim?

Sınırlı vizeler genellikle tek girişli basilar, ancak çok girişli basıldıysa istediğiniz gibi giriş çıkış yapabilirsiniz. Ancak ülkeye giriş sırasında çıkmadan önce okulunuzdan almış olduğunuz izin belgesini göstermeniz gerekmektedir.

Evet, ancak ülkeye giriş sırasında çıkmadan önce okulunuzdan almış olduğunuz izin belgesini göstermeniz gerekmektedir.

Vizemi Yeni Zelanda’dayken uzatabilir miyim?

Hayır

Evet

Yeni Zelanda’da çalışabilir miyim?

Hayır

Evet, ülkeye girdiğiniz andan itibaren çalışma izniniz vardır.

Eğitimin sonrasında Yeni Zelanda’da kalıp çalışabilir miyim?

 

 

Hayır

 

 

 

Hangi programa katıldığınıza ve program sürenize bağlı olarak değişmektedir. Sertifika – diploma programlarına ve akademik programlara katılıp toplam 2 yıl ve üzerinde eğitim alanlar vizeleri bittikten sonra mezuniyet sonrası çalışma hakkını kazanırlar.

Yeni Zelanda öğrenci vizesi için gerekli belgeler;

1- Vize başvuru formu – online olarak doldurulmaktadır

2- Vize ücreti - online olarak kredi kartı ile başvuru formunun sonunda ödenmektedir

3- En az 6 ay geçerli pasaport

4- Varsa eski pasaportlarınız

5- Başvuru sahibinin öğrenim görmeyi planladığı kurumdan alınmış elektronik Confirmation of Enrolment (CoE) certifikası ve/veya Yeni Zelanda’daki öğrenim kurumundan öğrenci olarak kabul edildiğini belirten ön kabul yazısı

6- Amacınızın anlatan bir niyet mektubu

7- 1 adet biyometrik fotoğraf

8- Vukuatlı nüfus kayıt örneği

9 - Adli sicil kaydı (adli sicil kaydı yoktur, adli arşiv kaydı yoktur şeklinde yazılmalıdır)

10- Öğrenci iseniz okuduğunuz okuldan alacağınız öğrenci belgesi ve transcript

11- Mezun iseniz en son mezun olduğunuz okuldan aldığınız diploma ve transcript / diploma supplement

12- Çalışan iseniz çalıştığınız işyerinden alacağınız izin belgesi ve işe giriş bildirgesi

13- Varsa evlenme cüzdanınız

14- Erkekler için askerlik tecil / terhis belgesi

15- Daha önce katıldığınız İngilizce kurslarından alınan sertifikalar

16- Masraflarınızı kendiniz karşılayacaksanız;

    - Size ait banka hesap dökümleri

    - Çalışan iseniz son 3 aylık maaş bordronuz, sigorta prim günü dökümünüz, işe giriş bildirgeniz

   - Kendinize ait şirketiniz varsa, şirketin vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri / imza beyannamesi, ticaret odası kaydı, açılış belgesi

17- Masraflarınızı aileniz karşılayacaksa;

    - Ailenize ait banka hesap dökümleri

    - Sponsor olan kişi tarafından imzalanmış sponsorluk yazısı

    - Ailenizde çalışan kişilerin son 3 aylık maaş bordrosu

   - Ailenizin kendi şirketi varsa, şirketin vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri / imza beyannamesi, ticaret odası kaydı, açılış belgesi

18- Masraflarınız çalıştığınız kurum tarafından karşılanıyorsa;

    - Devlet kurumu ise kurumdan sponsorluk yazısı

   - Özel bir firma ise, firmanın vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri / imza beyannamesi, ticaret odası kaydı, açılış belgesi, firmaya ait banka hesap dökümleri ve masraflarınızı karşılayacaklarına dair sponsorluk yazısı

19- Panel doktorlarından alınmış sağlık raporu

 

*Yeni Zelanda vize başvurusu sırasında, İngilizce olmayan tüm belgelerin İngilizce çevirisi istenmektedir.

KONSOLOSLUK VE VİZE BAŞVURU MERKEZLERİNİN ADRESLERİ 

Yeni Zelanda Büyükelçiliği - Ankara

Kız Kulesi Sok No:11

Gaziosmanpaşa Çankaya Ankara

tel: 0312 446 3333

fax: 0312 446 3317

VisaTurkey@mfat.govt.nz

nzembassyankara@ttmail.com 

Yeni Zelanda Başkonsolosluğu - İstanbul

İnönü Cad No:48/3

Taksim İstanbul

tel: 0212 244 0272

fax: 0212 251 4004

nzhonconist@hatem-law.com.tr

Yeni Zelanda Dubai Vize Başvuru Merkezi - Dubai Birleşik Arap Emirlikleri

Wafi Mall, 3rd Floor, Falcon, Phase 2, 

Umm Hurair 2, Dubai, BAE

tel: +971 420 55 885

email: info.inzdxb@vfshelpline.com

web: http://www.vfsglobal.com/newzealand/uae/index.html  

Bilgi İstek Formu
www.egitimal.com dan ulaşıp kayıt işlemlerini tamamlayan her 10. Öğrencimize egitimAL’ dan Yurtdışı Gidiş Dönüş bileti hediye!