İspanya

İspanya vize başvurularınızla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz


Kimler vize almalı?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eğitim amacı ile kısa ya da uzun süreli olarak İspanya'da bulunacaklarsa vize almak zorundadırlar. Ancak yeşil pasaport ve kırmızı pasaport (diplomatik pasaport) sahipleri kısa süreleri kalışlarında (90 güne kadar) vize alma zorunluluğuna sahip değildirler. Bu kişilerin kalışı 90 günü geçecekse onların da vize alması gerekir.

Nereden başvuruda bulunmalıyım?

Başvurularınızı Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep ve Edirne'de bulunan Vize Başvuru Merkezleri üzerinden önceden randevu almaksızın yapabilirsiniz.

Başvuruya kendim mi gitmeliyim?

Evet, başvuruya bizzat gitmeniz gerekmektedir çünkü başvurunuz sırasında parmak iziniz alınır.

Başvuru sırasında herhangi bir mülakata tabi tutulur muyum?

Hayır. Eğer bir mülakata girmeniz gerekirse daha sonra elçilik/konsolosluk tarafından size mülakat davetiyesi gönderilecektir yada telefonla aranırsınız.

Vizem ne kadar sürede sonuçlanır?

Vizeniz ortalama 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süreç elçiliğin yoğunluğuna ve sizin durumunuza (daha önceden vize almış olup olmamanız gibi) bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

İspanya vizesi ile diğer Avrupa ülkelerini ziyaret edebilir miyim?

İspanya bir Schengen ülkesidir. İspanya vizesi ile Schengen bölgesine dahil olan ülkeleri ziyaret edebilirsiniz. 

Student Visa
(Öğrenci Vizesi)

Kimler başvurabilir?

İspanya'da eğitim amacı ile bulunacak olan herkes vize almak zorundadır. 
Ancak yeşil ya da kırmızı (diplomatik) pasaport sahibi olup, 12 hafta ve altında bir süre ile eğitim alacak kişiler vize almak zorunda değildirler. Bu kişiler ancak 12 haftanın üzerinde eğitim alacaklarsa vize başvurusunda bulunurlar.

Vize ücreti ne kadar?

60 Euro

İspanya VAC Servis bedeli ne kadar?

İstanbul için 30 Euro, diğer şehirler için 40 Euro.

Vizem ne kadar geçerli?

Vizeniz eğitim sürenizin tamamını kapsayacak şekilde basılır. 

Vize süresince İspanya'ya istediğim kadar giriş çıkış yapabilir miyim?

Kısa dönem yani 12 hafta ve altında olan kalışlarda genelde vizeniz tek girişli olarak basılır, uzun dönemlerde ise çift ya da çoklu giriş şeklinde verilmektedir. Vize başvurunuz sırasında çoklu giriş istediğinizi belirtmeniz önemlidir. Ancak son karar her zaman vize görevlilerinindir.

Vizemi İspanya'dayken uzatabilir miyim?

Hayır

İspanya'da çalışabilir miyim?

Hayır

Eğitimin sonrasında İspanya'da kalıp çalışabilir miyim?

Hayır

İspanya vizesi ile Avrupa ülkelerini gezebilir miyim? 

Evet. Vizeniz ile Schengen ülkeleri olarak geçen ülkeleri (Almanya, İspanya, İtalya, Fransa, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsveç ve İsviçre) rahatlıkla ziyaret edebilirler. 

İspanya Konsolosluğu, İspanya' da 90 Günden Fazla Kalacak Öğrenciler İçin Gerekli Evraklar 

1 - Pasaport (İspanya seyahati sonrası en az 12 ay geçerli)

2 - Yeni ve eski pasaportun aslı ve fotokopileri (işlem görmüş sayfaların ve kişisel bilgilerin bulunduğu sayfaların fotokopisi)

3 - Vize başvuru formu (İspanyolca / İngilizce) eksiksiz doldurulacak, imzalanacak

4 - 2 adet biyometrik fotoğraf

5 - Eğitim ya da kurs görülecek merkezden gelen akseptans

6 - Eğitim ya da kurs görülecek kurum ile iletişimi gösteren harçlara ait dokümanlar (Erasmusluları kapsamamaktadır).

7 - Burslu olarak gidecek öğrenciler, eğitim veya kurs görecek olduğu merkezden ilişkisini belgeleyen kabul yazısı

8 - 180 günden fazla kalacak olan vize başvuru sahipleri, tam teşekküllü hastaneden alınan sağlık heyet raporu ve fotokopisi. (İngilizce’ye veya İspanyolca’ya çevirisi yaptırılıp, Noter’den tasdik ettirilip, Valilik’te “La Haye Apostili” vurdurulmalıdır. Ayrıca Sağlık ocağından alınacak olan raporlar kabul edilmeyecektir.

9 - 180 günden fazla kalacak vize başvuru sahipleri için, Adli Sicil belgesi ve fotokopisi. (İngilizce’ye veya İspanyolca’ya çevirisi yaptırılıp, Noter’den tasdik ettirmeli, Valilik’te “La Haye Apostili” vurdurulmalıdır.

10 - Nüfus cüzdanı fotokopisi

11 - Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ile olan bağların belirtilmesi içindir)

12 - İkametgâh İlmühaberi imza ve onaylanmış şekilde

13 – Vize talep dilekçesi (kişinin ev adresi ve telefon numaraları da belirtilmelidir)

14 - Uçak bileti, otel rezervasyonu veya konaklama bilgileri

15 -Seyahat sağlık sigortası (30.000 Euro teminatlı, seyahat süresini kapsayan)

16 – Seyahat sponsorunun kişi ya da kurum olması halinde söz konusu durumu açıklayan dilekçe

17 - Vize için başvuran kişinin öğrenci olması durumunda Öğrenci Belgesi

18 – Kişinin 18 yaşından küçük olması halinde ebeveynleri tarafından imzalanmış muvafakat name (Noter onaylı)

19 - Tıp ve Cerrahi, Eczacılık, Psikoloji, Kimya Bilimleri ve Biyoloji Bilimleri bölümleri mezunu kişiler İspanya’da uzmanlık alanında eğitim görmek istemeleri halinde sahip oldukları diplomanın İspanyol denkliğini, İspanya Sağlık Bakanlığı’ndan uzmanlık görecekleri hastane veya merkezin de belirtildiği kabul belgesini ibraz etmeleri zorunludur.

 

KONSOLOSLUK VE VİZE BAŞVURU MERKEZLERİNİN ADRESLERİ

 

İspanya Büyükelçiliği - Ankara

 

Abdullah Cevdet Sok No:8 Çankaya Ankara

 

tel: 0312 438 0392

 

       0312 440 2169

 

       0312 440 1795

 

fax: 0312 439 5170

 

        0312 442 6991

 

emb.ankara.inf@maec.es

 

İspanya Başkonsolosluğu - İstanbul

 

Karanfil Aralığı Sok. No:16 Levent 1 Beşiktaş İstanbul

 

tel: 0212 270 7414

 

       0212 270 7410

 

       0212 270 2465

 

fax: 0212 270 7484

 

cog.estambul@maec.es

 

 

 

İstanbul Vize Başvuru Merkezi (Avrupa Yakası)

 

Cumhuriyet Caddesi Kök Apartmanı No:193 Şişli İstanbul

 

İstanbul Vize Başvuru Merkezi (Anadolu Yakası)

 

Ord. Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay Cad. No: 31 Euro İş Merkezi B Blok Altunizade İstanbul

 

Ankara Vize Başvuru Merkezi

 

Atatürk Bulvarı No:154 Kavaklıdere Çankaya Ankara

 

İzmir Vize Başvuru Merkezi

 

Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. Reyent İş Hanı No:1/C Pasaport İzmir

 

Bursa Vize Başvuru Merkezi

 

Kükürtlü Mah. Kükürtlü Cad. Sedef Apt. No:3 Osmangazi Bursa

 

Gaziantep Vize Başvuru Merkezi

 

İncirlipınar Mah. 7 No’lu Sok. Kaplama İşMrk. Altı No:2 Şehitkamil Gaziantep 

 

Antalya Vize Başvuru Merkezi

 

Yeşilbahçe Mah.1480 Sk. Ülker Apt. No:42/B Antalya

 

Bodrum Vize Başvuru Merkezi

 

Merkez Mah. Atatürk Bulvarı No:25 Bodrum Kat No:8 Avenue AVM Konacık Bodrum Muğla

 

Edirne Vize Başvuru Merkezi

 

1. Murat Mahallesi Talatpaşa Cad. No:80 Kat 1 ETSO Edirne

 

Trabzon Vize Başvuru Merkezi

 

Pazarkapı Mah Sahil Cad No / 103 Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası 6. Kat Ortahisar Trabzon

 

Çağrı Merkezi Tel: +90 212 373 5805

 

info.esis.tr@vfshelpline.com

 

Bilgi İstek Formu
www.egitimal.com dan ulaşıp kayıt işlemlerini tamamlayan her 10. Öğrencimize egitimAL’ dan Yurtdışı Gidiş Dönüş bileti hediye!