Kanada

Kanada vize başvurularınızla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz


Kimler vize almalı?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eğitim amacı ile kısa ya da uzun süreli olarak Kanada'da bulunacaklarsa, hangi tür pasaporta sahip olurlarsa olsunlar, durumlarına uygun olan vize türüne başvurmak zorundadırlar. 

Nereden başvuruda bulunmalıyım?

Başvurularınızı Ankara ve İstanbul'da bulunan Vize Başvuru Merkezleri üzerinden yapabilirsiniz.

Başvuruya kendim mi gitmeliyim?

Başvurularınızı kendiniz teslim edebileceğiniz gibi, sizin yerine bir başkası da teslim edebilir. İsterseniz başvurunu posta yolu ile de vize başvuru merkezine ulaştırabilirsiniz. 

Başvuru sırasında herhangi bir mülakata tabi tutulur muyum?

Hayır. Eğer bir mülakata girmeniz gerekirse daha sonra elçilik/konsolosluk tarafından size mülakat davetiyesi gönderilecektir ya da bazen size telefonla da ulaşabilmektedirler. Ancak bu çok nadir bir durumdur.

Vizem ne kadar sürede sonuçlanır?

Vizeniz ortalama 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süreç elçiliğin yoğunluğuna ve sizin durumunuza (daha önceden vize almış olup olmamanız gibi) bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Kanada vizesi ile Amerika'ya seyahat edebilir miyim?

Hayır. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada iki ayrı ülke olup birbirlerinden bağımsız olarak vize uygulaması yapmaktadırlar. Eğer Kanada'da bulunduğunuz süre içerisinde Amerika'yı ziyaret etmek istiyorsanız, Kanada vizeniz onaylandıktan sonra Amerika vizesine de başvuruda bulunmanız gerekir. Eğer isterseniz Amerika vizesine Kanada'dayken de başvuruda bulunabilirsiniz ancak bu durum çok tavsiye edilmemektedir. 

Kanada'ya eğitim amacı ile giden kişiler aşağıdaki vize türlerinden kendilerine uygun olanına başvuruda bulunmak zorundadır.

 

Temporary Visitor Visa
(Geçici Ziyaretçi Vizesi)

Student Visa
(Öğrenci Vizesi)

Kimler başvurabilir?

TVV ile Kanada'da toplam kalış süresi 24 haftadır. Bu vizeye Kanada'da toplam kalış süresi 24 hafta ve altında olan kişiler başvuruda bulunabilir.

24 hafta ve üzerinde eğitim alacak öğrencilere yönelik vize türüdür.

Vize ücreti ne kadar?

100 CAD

150 CAD

VFS Servis bedeli ne kadar?

75 TL

75 TL

Vizem ne kadar geçerli?

Genelde 24 haftalık vize verilir.

Vizeniz genelde eğitim sürenizin tamamını kapsayacak şekilde basılır. Ancak aslolan vize süreniz değil, vizeniz ile birlikte size gönderilen 'study permit' - eğitim izni belgenizin geçerliliğidir. 

Vize süresince Kanada'ya istediğim kadar giriş çıkış yapabilir miyim?

Genelde tek girişlik vize verilir. Bu durum daha çok vize memuru ile alakalıdır.

Evet, ancak ülkeye giriş sırasında çıkmadan önce okulunuzdan almış olduğunuz izin belgesini göstermeniz gerekmektedir.

Vizemi Kanada'dayken uzatabilir miyim?

Hayır

Evet

Kanada'da çalışabilir miyim?

Hayır

Hangi programa katıldığınıza bağlı olarak çalışabilirsiniz. Lisans ya da yüksek lisans düzeyinde eğitim alanlar ya da sertifika - diploma programlarına katılacak olanlar programlarının başlangıç tarihi ile birlikte çalışma iznine sahiptirler. Dil okulu öğrencileri için çalışma izni bulunmamaktadır. Eğer akademik ya da sertifika programınız öncesi dil eğitimi alacaksanız çalışma izniniz dil eğitiminiz bittikten sonra başlamaktadır. 

Eğitimin sonrasında Kanada'da kalıp çalışabilir miyim?

Hayır

Devlet okullarında ön lisans, lisans ya da yüksek lisans seviyesinde eğitim alan kişiler programları bittikten sonra Kanada'da kalıp çalışma iznine sahiptirler. 

 

Kanada vizesi için gerekli belgeler;

1- Vize başvuru formu ve aile formu

2- VFS onay formu 

3- Vize ücreti ödeme dekontu (Garanti Bankası, Çankaya Şubesi hesap no: 181-9091287, IBAN: TR35 0006 2000 1810 0009 0912 87)

4- VFS servis ücreti dekontu (Garanti Bankası, IBAN: TR92 0006 2000 2340 0006 2981 42)

5- En az 6 ay geçerli pasaport ve fotokopisi

6- Varsa eski pasaportunuz ve fotokopisi

7- Varsa daha önceki vizelerinizin olduğu sayfaların fotokopisi

8- Okul kabul belgesi

9- 18 yaşından küçükler için Kanada'daki okul tarafından gönderilecek olan Consent Letter

10- 2 adet fotoğraf

11- Vukuatlı nüfus kayıt örneği

12 - Adli sicil kaydı (adli sicil kaydı yoktur, adli arşiv kaydı yoktur şeklinde yazılmalıdır)

13- Öğrenci iseniz okuduğunuz okuldan alacağınız öğrenci belgesi ve kapalı zarfta transcript

14- Mezun iseniz en son mezun olduğunuz okuldan aldığınız diploma ve kapalı zarfta transcript / diploma supplement

15- Çalışan iseniz çalıştığınız işyerinden alacağınız izin belgesi ve işe giriş bildirgesi

16- Varsa evlenme cüzdanı fotokopisi

17- Erkekler için askerlik tecil / terhis belgesi

18- 18 yaşından küçükler için anne ve baba tarafından ortak olarak verilmiş muvaffakatname

19 - Daha önce katıldığınız İngilizce / Fransızca kurslarından alınan sertifikalar

20- Masraflarınızı kendiniz karşılayacaksanız;

    - Size ait banka hesap dökümleri

    - Çalışan iseniz son 3 aylık maaş bordronuz

   - Kendinize ait şirketiniz varsa, şirketin vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri / imza beyannamesi, ticaret odası kaydı, açılış belgesi

21- Masraflarınızı aileniz karşılayacaksa;

    - Ailenize ait banka hesap dökümleri

    - Ailenizde çalışan kişilerin son 3 aylık maaş bordronuz

   - Ailenizin kendi şirketi varsa, şirketin vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri / imza beyannamesi, ticaret odası kaydı, açılış belgesi

22- Masraflarınız çalıştığınız kurum tarafından karşılanıyorsa;

    - Devlet kurumu ise kurumdan sponsorluk yazısı

   - Özel bir firma ise, firmanın vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri / imza beyannamesi, ticaret odası kaydı, açılış belgesi, firmaya ait banka hesap dökümleri ve masraflarınızı karşılayacaklarına dair sponsorluk yazısı

 

* Türkçe belgelerinizin yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevirilmesi gerekmektedir.

 

KONSOLOSLUK VE VİZE BAŞVURU MERKEZLERİNİN ADRESLERİ

Kanada Büyükelçiliği - Ankara

Cinnah Caddesi No:58 Çankaya Ankara

tel: 0312 409 2700

fax: 0312 409 2712

ankra@international.gc.ca

Kanada Başkonsolosluğu - İstanbul

209 Büyükdere Caddesi Tekfen Tower Kat:16 Levent 4 İstanbul

tel: 0212 385 9700

fax: 0212 357 1000

ISTBL-CS@international.gc.ca

Ankara Vize Başvuru Merkezi

Atatürk Bulvarı No:154 Kavaklıdere Çankaya Ankara 

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Cumhuriyet Caddesi Kök Apartmanı No:193 Şişli İstanbul

Çağrı Merkezi Numarası: +90 212 373 5807

info.canadatrank@vfshelpline.com 

Bilgi İstek Formu
www.egitimal.com dan ulaşıp kayıt işlemlerini tamamlayan her 10. Öğrencimize egitimAL’ dan Yurtdışı Gidiş Dönüş bileti hediye!