Almanya Vize Gereklilikleri ve Formaliteler


Almanya Vize Gereklilikleri

  • Üniversite kabul mektubu
  • İçerisinde €8700 Alman bloke edilmiş banka hesabı
  • Öğrenci sağlık sigortası
  • Alman veya İngilizce dil yeterlilik belgesi
  • Gerekli olan diğer vize evrakları

Almanya’da Okumak için Hangi Vizeyi almalıyım?

  • 3 aya kadar sürecek eğitimler için Schengen vizesi yeterlidir ancak 3 aydan fazla olan öğrenimlerde Alman milli vizesi alarak, kalma sürenizi “Alman oturum izni” almanız gerekmektedir. Bu işlemi hala vizeniz geçerliyken yapmalısınız.
  • Vizeyi görüşmeden sonra kaç gün içerisinde alabilirim?

  • 25 güne kadar işlemler sürebilmektedir. Eğer herhangi bir Alman bilimsel organizasyonun bursunu kazanmışsanız bu işlemler çok daha kısa sürebilmektedir.

Almanya’ya geldikten sonra izlenmesi gereken formaliteler

  1. Kalabileceğiniz bir ev ya da yurda yerleşin.
  2. Resident Office kaldığınız adresinizle müracaat edin. Gerekli belgeler şunlardır;
  • Geçerli olan pasaportunuz
  • Kalacağınız yerle yaptığınız sözleşme
  • Kalacağınız yeri doğrulayan mektup (ev sahibi tarafından onaylı)
  1. Derslerinize kayıt yaptırın

Üniversite’de ders kayıt yaptırabilmek için uluslararası öğrencilerin öğrenci işlerine götürmesi gereken evraklar ektedir;

  • Pasaport
  • Öğrenim kabul belgesi
  • Üniversite kabul mektubu
  • Güncel pasaport boyutunda fotoğraf
  • Öğrenci sağlık sigortası
  1. Oturum izni için başvurun. Bu başvuru için gerekli evraklar aşağıdadır;
  • Tamamı doldurulmuş oturum izni başvuru formu
  • Pasaport
  • Almanya’daki kalıcı adresinizi gösteren belge
  • Ev kontratınız
  • Ev sahibinden onayladığı kalıcı adres belgeniz
  • Güncel pasaport boyutundaki fotoğraf
  • İçerisinde 8700€ bulunan banka hesabı (Vizeye başvururken aldığınız evrakın aynısı)
  • Okuldan kabul aldığının kanıtı (Ders kayıt belgesi veya kabul belgesi)
  • Başvuru için verilecek ücret (56100€ arası ilk başvurularda, uzatımlar için 49-96€) 
Yukarı